יום חמישי, יולי 30

המדיטציה של המרכבה - כלי למסעות אסטרליים

--
מאת קרני
--

המדיטציה של המרכבה הוא אחד התהליכים החשובים בחניכה של בתי הספר במצרים העתיקה ובאטלנטיס. היא מורכבת מ 18 נשימות (ח"י נשימות), שמטרתן להיכנס למרכבה: להתעלות מעל זמן, תנועה ומרחב. כאשר אנו נמצאים באינסוף, מחוברים לרשת הקוסמית, ללב, משם אנו יכולים להגיע לכל מקום: מסעות בזמן, גלגולים קודמים ועתידיים, דרכה אנו יכולים לרפא דברים שקרו לנו בחיים אלה ובחיים קודמים. את הנשימה ה 18 לא לומדים אלא מקבלים לאחר תרגול, כל אחד בזמנו, דרך ההדרכה הפנימית שלו.

המדיטציה מספיק חזקה כדי שתיקח אותנו ותזרוק אותנו לאן שאנו צריכים להגיע, כמובן שהדבר תלוי בתרגול שלנו במדיטציה. אולם ניתן גם לבקש לעבור תהליכים מסוימים בתוך המדיטציה, כמו חוויית גלגולים קודמים, ריפוי, הבנת אירועים בחיים ועוד.

יתכן כי המדיטציה תיראה מסובכת ומורכבת מדי בתחילה. נסו לתרגל תחילה כל חלק בנפרד. ודאו כי אתם מתרגלים את המדיטציה לאחר שקראתם והפנמתם את המידע של המרכבה בפרקים הקודמים, שכן תרגול המדיטציה קשור והדוק להבנת החומר של המרכבה. גם ההיסטוריה שלה וגם התובנות הרוחניות שהיא מביאה עימה.
--

בכל מקרה ניתן לתרגל מדיטציה זו גם בהדרכה ובקבוצה.

--

6 הנשימות הראשונות

--

6 הנשימות הראשונות הן זהות. בכל נשימה עושים מספר דברים: נושמים פנימה לספירת 7 והחוצה לספירת שבע. אין הפסקה בין הנשימה לנשיפה.

--

בנית הפירמידה העליונה

כאשר אנו נושמים פנימה אנו מדמיינים סביב גופינו את הפירמידה העליונה, שבסיסה בתחתית.

הנקודה העליונה של הפירמידה תהיה מעל לראשינו, מעל לצ'אקרת הכתר והבסיס באזור הברכיים שלנו. מן הנקודה העליונה נראה 3 קווים שיורדים לבסיס. גבר ידמיין קו אחד יורד לפניו ושני קווים יורדים מאחוריו, ואילו אישה תדמיין 2 קווים לפני הגוף וקו אחד מאחורי הגוף.

--

--

בנית הפירמידה התחתונה

כאשר אנו נושפים החוצה אנו מדמיינים את המשולש התחתון, כאשר הנקודה המרכזית שלו מתחת לכפות רגלינו, יוצרת ציר אחיד עם הצ'אקרות. הבסיס שלה מגיע לגובה הכתפיים שלנו. הגבר ידמיין 2 קווים עולים לפניו וקו אחד מאחוריו – והאישה להיפך.

--

עיניים

לאחר כל סבב של נשימה ונשיפה אנו עושים תרגיל עם עינינו: העיניים היא יכולת לחבר בין העולם הגשמי לרוחני. ישנה מרכבה נוספת, פנימית יותר, שנוצרת בין העין השלישית לעיניים, ואנו יוצרים אותה על ידי כך שאנו מפנים את העיניים פנימה, החוצה, למעלה ולמטה. הצורה הזו (+) יוצרת מרכז של מרכבה.

--

מודרה - תנועת אצבעות

כל סבב כזה של נשימה, נשיפה ומשחק עם העיניים מלווה בתנועת אצבעות הנקראת "מודרה". בכל פעם אנו משתמשים במודרה אחרת, כשהכוונה היא להצמדת אחת האצבעות לאגודל, בכל אחת מן הידיים. המודרות מתחלפות, כאשר הנשימה הראשונה מלווה במודרה הראשונה, בה האצבע על האגודל, המודרה השניה (בנשימה השניה) היא אמה על האגודל, המודרה השלישית היא קמיצה על האגודל, המודרה הרביעית היא הזרת על האגודל ובנשימה החמישית והשישית אנו חוזרים על המודרה הראשונה והשנייה.

הדבר גם מסייע לנו לזכור באיזו נשימה אנו נמצאים. שש הנשימות יוצרות את 6 קצוות המרכבה.

--

הנשימות 7 עד 13

--

יוצרות בתוך המרכבה גלגל פנימי וגלגל חיצוני. יש מקור של אור אותו אנו מקבלים מן האינסוף ויש מקור אור שאנו מקבלים מן האדמה. אנרגית חיים זו נקראת צ'י, פרהנה ובשמות נוספים. זה לא שאחד טוב ואחד רע, אלא מדובר בשתי מהויות שונות. אחת מבטאת את החיבור שלנו לאלוהי והשנייה את קיומינו על הקרקע. אחד מסמלת את המסרים של הרצון הקולקטיבי והשני את הרצון והקיום האישי, כאשר המטרה בחיינו ליצור ביניהם חיבור. החיבור הוא זה שמניע אותנו, כמו גלגל. אנרגית החיים יכולה לזרום מלמעלה דרך צ'אקרת הכתר או מלמטה דרך צ'אקרת הבסיס.

--

אנו מדמיינים בו זמנית את הכניסה של האנרגיה משני מקורות אלה: מלמעלה ודרך צ'אקרת הכתר ומלמטה ודרך צ'אקרת הבסיס. בכך בעצם אנו יוצרים את הציר המרכזי של המרכבה. שני הזרמים מתחברים באזור מקלעת השמש, הטבור, מרכז המרכבה, לצורת כדור של אור. ככל שמכניסים יותר אנרגיה הכדור הולך וגדל ומתבהר.

--

נשימות 7, 8, 9.. - 3 נשימות ונשיפות אלו אנו מכניסים אנרגיה מלמעלה ומלמטה, וכדור האור בתוכנו הולך וגדל ולהתבהר.

--

בנשימה הבאה (10 - העשירית) נושמים פנמה את האנרגיה ובנשיפת האוויר אנו נושפים החוצה בפה מטובע ובקול פליטה של "פהההה!", מרגישים את הכדור מתפוצץ וכעת הוא מקיף אותנו במעל חיצוני, כמו הילה.

--

ב 3 הנשימות הבאות (11-13) ממשיכים להכניס אנרגיה ולייצב את הכדור החיצוני, הגלגל החיצוני של המרכבה. תנועת הידיים נשארת במודרה השניה. (אמה על אגודל).

--

בנשימה ה 14 אנו מניחים יד שמאל על יד ימין כאשר הידיים מופנות כלפי מעלה. יד ימין (מלמטה) מסמלת את הרצון לתת ויד שמאל (מלמעלה) את הרצון לקבל. שני הבוהנים נפגשים כלפי מעלה ויוצרים צורה של משולש עם כפות הידיים. אנו מודטים במצב זה כאשר המחשבה המובילה אותי היא "אהבה ללא תנאי לכל החי". מדובר בפגישה בין הרצון לקבל והרצון לתת. נשימה 14 אינה מוגבלת בזמן או במספר נשימות שנושמים בתוכה. זהו פשוט זמן מדיטטיבי, בו חווים את מה שחווים. זו בפני עצמה יכולה להיות מדיטציה שלמה גם בלי להמשיך בנשימות 15-18. מטרת המדיטציה היא לחוות אהבה לכל דבר, להיות בהרמוניה. אנו נמצאים בתוך המרכבה, בתוך האינסוף. מקום בו החלל הפנימי הוא החלל החיצוני.

ככל שאנו נותנים ביטוי פיזי לתהליכים המדיטטיבי שאנו עושים אנו יותר מחברים בין העולם הרוחני לעולם הגשמי. נורא קל לעשות מדיטציה במיטה, אבל כאשר אני עושה מדיטציה בישיבה, ועוד יותר – בעמידה (למשל בתפילה), אני מחברת יותר בין העולם הרוחני למעשי. ולכן הנשימות המובלטות ותנועות הידיים הופכות את המדיטציה ליותר מעשית. זה עוזר לנו להתקרקע וכך אנו גם זוכרים הרבה יותר טוב את מה שעברנו במדיטציה.

--

השתוות המכרבה למהירות האור

--

נשימות 15-17 משוות את המהירות שלי למהירות האור. מדובר רק בבקשה, אך למעשה בכל פעם אנו מגבירים הילוך, כאשר השתוות לאור פירושה להיות מעל למימד הזמן, במקום בו הכל אחד. הכל אין סופי. אנו משווים את צורתנו לאור, שנמצא למעשה בכל מקום בבת אחת.

בנשימה ה 15 אני מבקשת לעלות ל 1/3 מהירות האור.

בנשימה ה 16 אני מבקשת לעלות ל 2/3 מהירות האור.

בנשימה ה 17 אני מבקשת לעלות ל 9/10 מהירות האור.

במצב זה אנו מודטים ככל שנחפוץ.

--

את הנשימה ה 18 נקבל באופן טבעי כאשר נגיע לכך.

--

--

את המדיטציה ניתן לעשות בכל פעם שמתחשק. לפעמים נרגיש צורך לעשות את המדיטציה כמה פעמים ביום, ויהיו חודשים שבכלל נשכח שהמדיטציה הזו קיימת. ניתן לבקש דרך המדיטציה לרפא אירועים בעבר, ניתן לבקש לראות דברים שיעזרו לנו להבין דברים שאנו עוברים היום, ניתן לבקש לחזות בגלגולים קודמים. צריך לזכור שאנו יכולים לפעול בתוך אותם מקומות וליצור שינויים אמיתיים.

בכדי לרפא את עצמנו או מישהו אחר, ניתן לדמיין שאנו נמצאים בתוך המרכבה והיא עוזרת לנו לרפא את גופינו. לתת לנוכחות של המרכבה לרפא את הגוף. לדמיין שמדובר במעגל של ריפוי שמקיף אותנו. ניתן לדמיין את המרכבה מעל לראש של מי שאנו רוצים לרפא ולבקש מן המרכבה לעשות את פעולתה. המרכבה מאפשרת ריפוי מלא ושלם, לדברים שאנו לעתים כלל לא יודעים איך אפשר לרפא או אפילו לא יודעים שהוא פגום. ניתן לדמיין את המרכבה בתוך כל אחת מן הצ'אקרות ולבקש את הריפוי של כל צ'אקרה. ניתן למגנט דברים על ידי כך שנדמיין אותם בתוך המרכבה, למשל את בן הזוג שאנו רוצים או את הבית, או את השלווה שאנו רוצים. פשוט לדמיין אותם במרכבה. הדברים עובדים. זמן ההגשמה תלוי ברמה הרוחנית שלנו וברמת התרגול שלנו. ככל שאנו עובדים יותר הכלים שאנו עובדים בהם עובדים יותר. ככל שהמקום הרוחני והגשמי שלנו יותר גבוה, הזמן בין הבקשה להתגשמות מצטמצם. אנו מתעלים מעל זמן-תנועה-מרחב. אומרים שהאדם הראשון במקום לקטוף את הפרי ולאכול אותו הוא רק התבונן בו והמהות של הפרי נכנסה אליו. ככל שמצבנו פחות טוב התקדמות שלנו דורשת יותר זמן ויותר עבודה. אנו צריכים לשכלל את הבורא שבתוכנו.


--
במקור פורסם באתר www.ima-adama.co.il

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה